Lieve lezer,

 

Mijn naam is Els Bol, geboren in 1963 te Leidschendam. 

In 1999 kwam ik in een burn-out terecht waardoor ik een jaar lang niet aan het werk was. In die tijd sliep ik erg slecht en ik zat ongelofelijk slecht in mijn vel. Ik probeerde van alles uit om hierin, en in mijn totale welzijn, verbetering aan te brengen. Een bezoek aan een haptonoom was fijn want ik leerde toen pas meer van mijzelf te voelen.

Els Bol Reikipraktijk de AanReiking Voorburg

Maar beter slapen deed ik niet, totdat mijn huisarts Reiki voorstelde


En zo ben ik in contact gekomen met Marcel Vis van "Reikicentrum De Oorsprong". De eerste Reikibehandeling zorgde ervoor dat de tranen over mijn wangen begonnen te rollen. Niet heftig maar heel rustig en gestaag, de hele behandeling door. Het was het begin van het loslaten van 36 jaar verdriet. Dat was blijkbaar zo hard nodig! Na een paar behandelingen kon ik weer goed slapen. Dat waren mijn eerste mooie ervaringen met Reiki. 
In 2001 heb ik bij De Oosprong de cursus Reiki I gedaan en in 2002 de cursus Reiki II. 

 

Reiki heeft mij ontzettend veel gebracht. Inzicht in mijzelf, inzicht in anderen, rust, acceptatie, zelferkenning en liefde voor mijzelf. Ik heb geleerd dat ik veel meer ben dan alles wat wij als westerse mensen vinden dat wij zijn. Reiki leert ons in te zien wie we niet zijn. Wij zijn niet de angsten, de gedachten en gedragspatronen die wij vanaf geboorte hebben ontwikkeld.  Ik mag en wil nu loslaten wie ik níet ben en daarmee ontdekken wie ik echt ben als ik bij mijn oorsprong ben. Dan voel ik vrede en rust. Er is geen oordeel, niet over mijzelf en niet over anderen. 

Ik ben niet mijn gedachten, wat een vrijheid geeft dat


Ik wil graag mijn leven hier op aarde in bewustzijn leven met alle lessen die er voor mij te leren zijn. Hiervoor volgde ik de cursus "Geworteld in Reiki Bewustzijn" in 2019 en herhaalde deze in 2022. Het is een persoonlijke ontwikkeling die nooit stopt en zich keer op keer verdiept. Mijn leven en alles wat zich daar in voordoet te beleven vanuit bewustzijn, met inzicht, vanuit puurheid, met respect en in dankbaarheid. Dát is het pad dat ik wil bewandelen. 

Reikimaster kandidaat

In 2022 hoorde ik 3 medestudenten aangeven dat zij voor het Reiki Masterschap gingen en elke keer voelde ik daarbij een kriebel in mijn lijf van "ja maar dat wil ik ook!". Dat zette aan tot overweging en "navoelen".  Als Reikimaster kan ik Reiki I en Reiki II cursussen geven. Voor mij zijn Reiki, het bewustzijn dat er mee gepaard gaat en de 5 leefregels een Godsgeschenk. Dit gun ik iedereen op de wereld en daar wil ik vanuit mijn hart een steentje aan bijdragen. 

Hoe fijn zou het zijn als ik mensen daarmee kan helpen

 

Na een gesprek met Marcel Vis heb ik ja gezegd tegen dit kandidaatschap en heeft Marcel Vis aangegeven mij als Masterkandidaat te accepteren. Ik ben dankbaar dat ik kan zeggen dat mijn opleiding tot Reiki master in het Usui systeem op 13 november 2022 is gestart. Het is onbekend hoeveel jaar ik hiermee bezig zal zijn maar het meest interessant vind ik het pad ernaar toe...